6.1.07

De sämsta kvinnliga förebilderna

Massmedierna som hysteriskar upp vad som är idealet. Jag förstår inte varför man MÅSTE vara blond, lagom lång som 170-175 cm, väldigt smal, 50-55 kg med fusk-meloner som tuttar, bete sig som att se allmänt villiga ut, bara puta och svanka Vad får man för det?

Jaja, bekräftelse säger ni, men det finns redan SÅ många sådana av den här typen ute i samhället. En dag kommer man att inte kunna skilja dem åt och blandar dem ihop.
Usch för sådana kvinnor som tror så att man får bekräftelse genom att vara så.
Man KAN alltid få bekräftelse på andra sätt än att vara blond med max överdrivna stora tuttar och putande läppar och se villig ut, anser jag.

Förebilder, jag tror tjejer som växer upp idag behöver sådana som Astrid Lindgrens tjejer i böckerna. Jag kan inte komma på en enda av dem som inte kan klara sig själv i de flesta situationer. Småtjejer som är kaxiga och kloka. Att en del är olydiga och vanartiga spelar väl ingen roll - hur man ska vara fin flicka lär sig flickorna ändå. De behöver veta att de kan ta initiativ, våga trotsa sina rädslor och agera inifrån sig själva.
Jag behöver förebilder som visar mig att vad jag tror är omöjligt faktiskt inte är det.

Om jag fick önska, skulle jag vilja att massmedierna SLUTAR med att ge felaktiga bekräftelser till osäkra tjejer som bara törstar efter bekräftelser och gör A L L T för att få det.
Att ungdomarna ska få möjligheter att lära känna sig själv och bli nöjd med sig själv, acceptera sig själv och bli STOLT över sig själv istället.

Att ge felaktiga bekräftelser gör ju att ungdomarna blir osäkra på sitt yttre och få sämre självkänsla, det ska inte vara så. Vi måste visa att alla är bra på sitt sätt och att det inte behövs att man måste ändra sitt utseende enbart för att få kunna bekräftelser från massmedierna.

Vem vill kunna se bra ut? Självklart, alla, mindre eller mer.
Men… man ska inte alls anpassa sig efter massmediernas törst. Att man måste färga sitt hår sönder för att kunna bli blond, måste spruta in rumpafett in i läpparna, att förstora sina tuttar överdrivet för att kunna få bekräftelse. Herregud, det är sjukt att kvinnor/tjejer måste känna så här. Jag vill självklart, som alla andra, känna mig fin och snygg, men jag vill göra det med en personlighet som kännetecknar mig, Saraj. Att jag är snygg på MITT sätt och att alla tar mig som jag är och ser på mig som jag är.
Alltså min personlighet gör så att jag utstrålar… Att mitt inre ska påverka mitt yttre, INTE tvärtom!

Ett citat från Firekicks blogg/inlägg.
Iofs är det stor skillnad mot de elever jag nu undervisar. De är högpresterande tonåringar med siktet inställt på yrken som läkare, advokat, elitidrottare osv. Och jag kan säga att de har HELT andra ideal än utvikningsutseendet, och det är ju skönt. Och vad säger egentligen det....? Hur många utvikningstjejer har en hög akademisk utbildning? Är det ett ideal för lågutbildade?

När Firekick skrev det i sin blogg, så tänkte jag och funderade. Läser runt på Internet och titta på bilderna ute på Internet, på Expressen.se och Aftonbladet.se bland annat. Ja… Jag känner och tolkar detsamma som Firekick.

Jag ser också att det där utseendet som många idag har som ideal/förebild kommer från porrindustrin, och det hemska med det är att de tror att man ska vara så för att kunna bli bekräftad av samhället, män, killar med mera! Sjukast av allt är att massmedierna och männen SVARAR på deras signaler men av ett helt annat syfte. Att utnyttja deras tröst efter bekräftelse, att ge dem ännu mer droger så kan tjejerna inte sluta med det och bara fortsätta mer och mer och gör allt bara värre. Hur kommer tjejerna att må när männen och massmedierna blivit trötta på dem? Vad kommer att hända med dem då?

De värsta förebilder är de;
kvinnorna i såporna som t.ex. Glamour, de bara söker och söker efter kärlek så förtvivlat och desperat för att kunna få bekräftelse och vara otrogna bakom varandras ryggar, ta varandras man, fästman, pojkvän, bror t.o.m. söner! ÄCKLIGT! Många ungdomar idag beter sig som det skulle lösa sig med kärlek på sådana sätt som i Glamour. Herregud säger jag bara.

B-kändistjejerna som ger fel signaler till folk som t.ex. Linda Rosing. (B-kändis är ett pejorativt uttryck som används för att beskriva kändisar som gör allt för att hålla sig kvar i rampljuset)
Linda Rosing är bara för tragisk, med sitt behov av att få bekräftelse från massmedierna. Om massmedierna inte har gett henne så mycket bekräftelse, så skulle hon inte behöva må dåligt idag.

Därför tycker jag inte om kvinnor som söker efter bekräftelse på fel sätt.

Inga kommentarer: